معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی کشور با اشاره به بحثهای زیست محیطی و چالشهای بزرگ مواجهه با منابع طبیعی مانند سیل، فرسایش و مهاجرتهای اکولوژیکی، گفت: طرح احیای مراتع و تأمین علوفه در کشور اجرایی میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، حسن وحید ظهر امروز در جلسه استانی کارگروه مدیریت جامع حوزه های آبخیز استان گلستان با اشاره به بحثهای زیست محیطی و چالشهای بزرگ مواجهه با منابع طبیعی مانند سیل، فرسایش و مهاجرتهای اکولوژیکی، اظهار داشت: مدیریت حوزه آبخیز یکی از حساسترین و پیچیدهترین اشکال مدیریت منابع و تولید است. تنوع در نهادها و ورودیهای سیستم از بخش زنده تا غیرزنده، تنوع در محیط سیستم از طبیعی تا انسان ساخت و گستردگی عرصهها نشان از پیچیدگیهای مدیریت حوزههای آبخیز دارد.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، گفت:در کشور بیش از 84 میلیون هکتار مرتع داریم که پوشش گیاهی در 54 میلیون هکتار ضعیف و کم بازده است.
وی افزود: طرح احیای مراتع و تأمین علوفه در قالب طرحهای مرتع داری در سطح 50 میلیون هکتار تهیه شده است که در صورت تامین اعتبار میتوان نابسامانی به ویژه در مراتع فقیر را برطرف کنیم.
وحید گفت: قرق مراتع، بهرهبرداری، مدیریت چرا، مدیریت کوچ، احیا مراتع و اجرای طرحهای حفاظت آب و خاک برای احیای مراتع و جنگلها مورد توجه است.
ابوطالب قزلسفلو، مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی کشور هم در این مراسم با اشاره به میزان فرسایش و رسوب در کشور، گفت: گرمایش جهانی و پدیده تغییر اقلیم باعث تغییر رفتارهای بارشی در دنیا شده است. این بدان معنی است که زمانی که سطح خاک کاملا خشک و همچنین عاری از پوشش گیاهی باشد، این امر باعث وقوع سیل می شود.
نجفینژاد، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز در این جلسه اظهار داشت: برای محقق شدن این طرح در استان نیاز به یک برنامهریزی مدون و فرا سازمانی است.
وی گفت: برای اجرای موفق این طرح باید آموزش در اولویت باشد و سازمان منابع طبیعی نیز باید از جوامع محلی و مشارکت مردم برای پیشبرد اهداف خود استفاده کند.
حمید سلامتی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نیز درباره حوزههای آبخیز پرمخاطره در استان گفت: حوزه گرگانرود از حوزههای مهم استان است که هم مرتع، هم جنگل و هم تعداد بالایی روستا در این حوزه زندگی میکند و بیشتر نقاط را پوشش داده است و یک حوزه بحرانی در سطح استان است.
سلامتی نیز با تاکید بر بحث ریزگردها در استان گفت: حوزه اترک نیز یکی از حوزههای بسیار با اهمیت در این خصوص بوده که بین 3 استان گلستان، خراسان شمالی و خراسان رضوی است.
انتهای پیام/581/